Föreläsning

Var på Almås-skolan tidigare idag och föreläste om entreprenörsskap, drömmar och inspiration. Och jag har verkligen hittat hem i föreläsaryrket! Blir nog mer satsning på detta faktiskt, är sugen på att läsa någon kurs också, utveckla föreläsnings-teknik och sådant typ, hade varit superkul! 

Blev iallafall så otroligt inspirerad även denna gången, av att höra om elevernas drömmar, idéer och inspirationer. Även om inte alla pratar så mycket, så ser man det liksom ändå, när man frågar om deras drömmar och när man berättar vissa saker. Och den känslan, när du ser det där lilla ljuset i någons ögon, det är obeskrivligt. Det är som en adrenalin-kick som man får när man pushar andra till att våga tro på allt de vill. Låter klyshigt som fan, men det är så sant. Så fin känsla, och sannerligen något jag tänker fortsätta med! 


Nu blir det jobb med företaget resten av dagen, känner mig peppad! 
Hoppas ni har en fantastisk dag, kram! 



Lördags-pyssel

Var lite sådär halv-pepp i lördags, alla dagar kan inte vara bra dagar. MEn gjorde något åt saken iallafall, tog fram lite godis, satte på hög musik och började fixa om lite hemma. DET är något som jag älskar och något som inspirerar mig, inredning och att pyssla om. Skulle gärna gjort om i min lägenhet varannan dag om jag hade haft tid och pengar till det, haha! 

Blev fint iallafall och humöret blev betydligt roligare. Lite rödvin gjorde också susen ;)











Reedus

Krävs inga ord egentligen. Bara kolla på honom så fattar ni poängen. 





Förändring

Juste, tröttnade lite på mitt blonda hår också, så köpte röd hårfärg, lånade Michelle som assistent och gjorde något åt det. 


Julkänslor i November

Igår eftermiddag så ignorerade jag totalt det faktum att det fortfarande bara är typ mitten av November och köpte nytt julpynt och fixade med hemma. Drack julmust, tog fram adventsljusstakarna i fönstren, klädde min lilla gran, köpte julstjärna (som jag kommer behöver byta ut p.g.a. död typ 10 ggr innan julafton!!) och gjorde en egen adventsljusstake! Lyssnade på julmusik också, blir inte samma utan det. 








Walking Dead

Ja, alltså dessa serier. De är min gigantiska akilles-häl. Och mitt största beroende just nu är Walking Dead. Så jävla bra, spännande, äckligt, blodigt, smutsigt, skrämmande och alldeles alldeles fantastiskt! 

Så har spenderat de senaste 2 kvällarna till att kolla om hela säsong 1 och 2 igen, och de var minst lika grymma som första gången jag såg dom. Så nu vill jag ha måndag och ett nytt avsnitt tack!


Föreläsning

Ja, just det, jag nämnde ju att jag föreläste i förra veckan. Jag blev, för ungefär 2 månader sedan, uppringd av en gammal lärare på mitt högstadie. Hon frågade om jag skulle kunna tänka mig att komma till högstadiet under 9ornas gymnaievals-period och föreläsa för dom om entreprenörsskap. Jag blev så otroligt glad, och valde att inte bara föreläsa om entreprenörsskap, utan om att våga välja efter sina egna drömmar och mål. Jag valde alltså att prata om att vara entreprenör över sitt egna liv och inte nödvändigtvis i samband med att vara egenföretagare. För ärligt talat så är det en så mycket viktigare del. Jag ville liksom inte få elever som precis känner det som att de ska välja hela sin framtid, att tro att man bara kan vara riktigt framgångsrik om man startar något eget... för så är inte fallet. 

För vem bestämmer egentligen om du är framgångsrik? DU! Och DET fokuserade jag på. Jag pratade om vikten av mål och drömmar och att alla har rätt till sin egen framtid och sina egna val. Och att allas drömmar, hur stora eller små de än är är både relistiska, fina och värda all uppmärksamhet. 

Det går inte med ord att förklara hur varmt jag blir i hjärtat varje gång jag pratar/skriver om något sådant här, om inspiration och drömmar, om att vara entreprenör över sitt egna liv. Och för att bara ge er en liten gnutta av alla de fina känslor som eleverna gav mig tillbaka, utan att de ens förstod det, så kan jag säga såhär: Tänk er att ni står framför cirka 40 elever och pratar på om drömmar och mål och börjar fråga dom om just detta, och de, en efter en, börjar berätta att de faktiskt har drömmar, saker de vill göra, uppleva och saker som de kanske gör redan nu för att förbereda sin framtid. Den känslan, när eleverna faktiskt börjar tänka mer kring allt detta. OCH slutligen...

...Tänk er situationen framför er när du ska avsluta föreläsningen och du säger till dom att: "Jag är hundra procent säker på att om jag skulle sätta mig ner med var och en av er härinne och prata individuellt med er om vilka ni är, vad ni vill, vad ni känner osv, så är jag hundra procent säker på att ALLA ni skulle inspirera mig på olika sätt. ALLA. Något skulle inspirera mig med sina drömmar, någon med sina idéer, någon med sitt fantastiska skratt, någon med sina intressanta frågor, någon med sitt fritidsintresse osv.... För alla ni härinne har sin egna inspiration inom sig. Det handlar bara om att hitta den." Och när du säger de där orden, så ser du hur även de som suttit väldigt tysta under föreläsningen börjar le och helt plötsligt tittar på dig med nya blickar.  DEN känslan, den är obeskrivlig. 

Så ja, jag har väl hittat en stor del av mitt kall iallafall. Min dröm. Att föreläsa/prata med människor. Att våga utmana människor. Finns så mycket glädje i det, och det är också så jävla fantastiskt kul att prata för människor! 


Och vet ni vad? Jag har redan fått förfrågningar från flera olika skolor som vill att jag ska föreläsa. Så ja, kanske blir det inte liten framtid med detta också? Vore så kul! Och ja, som Emelie sade, det var ju typ detta jag ville från början. Eller ja, jag ville bli livs-coach/kurator/SYO typ. Mn det är samma område. Fin dröm! 



Mina svarta bästisar


Här ligger jag, nerkrupen i soffan med mina svarta bästisar! Jag har världens finaste Erik att tacka för att de delar denna kvällen med mig. Finns inga som är lika söta mot mig som dom, inga som ger mig samma fina känsla och inga som jag saknar så mycket som jag saknar dessa vänner, så fort de lämnat mig. 

eeh.... ja.



Instagram


Har jobbat som en liten gnu förra veckan... så här får ni en mini-recap från instagram. Fortsatte med min löpträning, så jävla grym är jag (!!), jobbade, var uppe tidigt varje dag, föreläste för högstadieelever, var ute i GBG med mina favoritkillar, pratade i telefon varje dag med min Emelie, Hälsade på familjen och myste med Baily i soffan och till sist blev jag väldigt förkyld, och nu sitter jag här i soffan, nerkrupen unedr täcket med datorn framför mig och Criminal Minds på TVn. Min näsa rinner och den vägrar sluta. Envisa jävel. 










Renovering

Juste, jag, Erik och Emelie har renoverat Emelies vardagsrum i hennes nya lägenhet nu i veckan också! Kul :D och fint blir det! Får visa bilder på det färdiga sedan ^^

Och ja, jag offrade mina fingrar lite vid slipningen/spacklingen! SÅ händig är jag ja.


Mys

Nyduschad, nytvättade lakan och min nya pyjamas. Det är vardagslyx det. Har jobbat hela dagen typ, känns som om det är det enda jag gör. Kanske inte riktigt,men det känns så... Är trött iallafall.

Men imorgon ska jag löpa innan jobbet igen, pepp!! (Springa alltså, inte mensa) Har blivit helt inne på det här med löpning nu, tycker verkligen om det! Herregud, vad är fel?


Löpträning vecka 1

Ja, alltså jag kan fan inte ens tro det själv... Linn Sjölin, aka "tjejen-utan-minsta-uns-av-kondition", har alltså börjat löpträna! Fyfan vad grymt stolt jag är över mig själv ;)

Har alltså börjat använda en app som heter "5K Training", där löpträningen schemaläggs automatiskt med speciella programupplägg under 9 veckor för att du på ett så effektivt sätt som möjligt ska träna upp din löpning. Och första veckan är nu avklarad, med 3 morgnar med löpning. HÄRLIGT JOBBAT LINN!