FashionDAYS och Stolt Syster

Igår kväll var jag världens stoltaste syster. Jag var på FashionDAYS i Borås och fick se bilder på min lillasyster fina nya "kollektion" och massa andra fina skapelser. Och dessutom fick jag sitta och fota när hon blev uppropad på scen för vinnare av priset "Bästa bloggerska" bland modeaspiranterna, och jag jublade högst! 

För en kväll så fick jag vara en del av allt det som inspirerar Alicia varje dag, det som gör henne till den färgglada och starka personligheten som hon är. Precis som film, färg, höst och människor inspirerar mig, så fick jag igår vara en del av modevärlden, hennes värld.

Jag har varit med sedan hon fick sin symaskin och började sy och skapa på riktigt, och att då se henne nu, när hon får pris för sin kreativitet, det var det finaste på väldigt väldigt länge. 



Jag tror på dig varje dag min älskling det vet du. Du kommer att komma långt, det vet jag.
Det bara är så, du bara är sådan. Vill du så kan du, så har det alltid varit.

Emilia

Jag vet att jag har skrivit det innan, men jag skriver det igen. Jag har en fantastiskt fin barndomsvän. Hon heter Emilia och är fin hela hon helt enkelt. MEN det var inte det jag skulle berätta... Vad jag ville få fram här är att hon är en av de människorna som, varje dag, inspirerar mig någon enormt. Hon får mig att vilja laga mat hela tiden, pyssla, vara kreativ, promenera i hösten, ja, hon får mig att vilja leva typ. Jaja, livslust kanske jag känner ändå, men ja, ni fattar vinken. 

Därför ville jag mest bara säga det och länka till hennes inspirerande blogg. Dessutom har jag äntligen tagit mig i kragen och skrivit ut alla hennes recept som hon skrivit ner på bloggen. Här ska lagas god mat! 




försöker vara kreativ

Här sitter jag nu, i soffan, och försöker vara kreativ. Det går bra.
Och jag tänker inte resa mig på minst 3 timmar. Så borde inte blogga bort tid...



lunchdejt med syster

Tog ett litet avbrott i min egen-dag och promenerade ner till stan för en mysigt lunchdejt med min älskade syster. Hon har jobbat med Fashion-days hela dagen, och jag är så fantastiskt stolt över henne varje gång jag hör hur bra det går för henne. Hon är en förebild, och hon inspirerar mig, massor ♥

Blev Viskan iallafall och vi satt ute i solen.
Åh, vad jag älskar fina höstdagar!



lördags-frukost-film

Jag har kommit fram till att jag inte kan äta frukost utan film som sällskap. haha, jo, KAN kan jag ju, men det är inte lika gott med frukost utan. Första tanken när jag vaknar är "Ska jag orka gå upp och sätta på kaffe, och vilken film ska jag se?" Frågan är ju om det är otroligt nördigt och en aning töntigt eller om det bara är en fin vana? 

Jag struntar i vilket, det är liksom jag. 

Så idag blir det massa god frukost och "The Holiday". Fantastisk film.



Idag är det min dag. Ska bara ta det lugnt och fokusera på mitt projekt.

Min inspiration





















Höstkänslor

Jag har väldigt svårt att definera vad som är min favorit-musik, det beror liksom helt på humör, väder, dag och sysselsättning. 30 seconds to mars är dock musiken som alltid gör mig glad och som jag alltid mår bra av, men det finns så mycket musik, så människor som säger att de bara lyssnar på viss musik har inte lyssnat på tillräckligt mycket musik. Det är min åsikt, men jag är inte musikkunnig överhuvudtaget, så ska inte uttala mig i frågan. Vi lämnar det helt enkelt.

Slängde iallafall ihop en lista med låtar som jag gärna lyssnar på när jag går till jobbet en regnig eller bara höstig morgon. Låtar som peppar mig eller låtar som tar fram fina känslor. Höst-musik helt enkelt.

Älskar till och med ordet...höst. Det låter fint.


Höstkänslor

min fredagskväll


Såhär spenderar jag min fredagskväll. Bara jag, tekoppen, Illustrator, musiken och kreativiteten.

Detta är nog det bästa jag vet. Att sitta uppe ensam sent på kvällen, lyssna på musik och bara vara liksom.
Inga bekymmer. Fin känsla!

Jag ska unna min en ordentlig egen-tids-helg. Det behövs. Har stressat runt hela veckan och knappt suttit ner ordentligt en enda kväll. Så jag behöver det här. Behöver också tid för att lägga på mitt egna projekt. Så det ska jag pilla med mer imorgon.



vissa ord inspirerar



min Flora


fick mysa med min älskade vän igårkväll också. 
DET har varit saknat. 




fisketur på sjön med päronen


Var lite spontan igår efter jobbet och åkte med mamma och pappa ut på Dalsjön för att meta. Otroligt mysigt, och det finns nog inte mycket som är lika avstressande. Skönt!

Åkte med hem till Fristad sedan och åt massvis med kräftor, gott! Och fick lite kvalitétstid med familjen, det var inte igår. Finaste på hela veckan.





hälsade på min Emilia

...och åt fantastiskt god gulaschsoppa.
Hon är bra och jag älskar henne sådär mycket så det liksom värker till ibland.
Mest för att hon känner mig bättre än någon annan. Bättre än jag känner mig själv.





min helg


Har haft en väldigt fin helg. Hunnit med massa trevligt, umgåtts med fina människor och lett en massa. 

Fredagskvällen spenderades, vilket jag nämnde, med Emilia och vin i mitt kök. Vi såg även på "Tillsammans" och insåg ännu en gång hur fantastiskt bra svensk film kan vara. Underbar! Sedan begav vi oss ner mot stan och Brännan, där vi drack gott och åt världens godaste potatis med vitlöksdip. Fin kväll!

Lördagen spenderades med Emelie. God frukost, film, höstpromenad, mätande i hennes nya lägenhet och pussel. Alicia kom på kvällen också, och vi åt god mat och såg på ännu mer film.

Söndagen spenderades till större delen i Skövde, sedan åkte jag hem tillsammans med Emelie, där Alicia fortfarande väntade kvar, och vi lagade god mat och gick och lade oss tidigt. Tjej-helg har det varit helt enkelt. Härligt! ♥





såhär spenderar jag min fredagskväll.


Ska möta upp Erik, Karl och resten nere i stan senare, men just nu myser vi bara, med vin och fina samtal. Jag och min fina barndomsvän ♥



TVD S03

Okej, jag har blivit en såndär vampyrnörd. Usch.
Nej, det har jag inte, fast ärligt talat så är Vampire Diaries bland det bästa jag sett, någonsin, så då är det okej. All annat vampyrhysteri är jag väldigt trött på, men detta är bra. Riktigt bra.

Och i morse såg jag första avsnittet på tredje säsongen, och det var underbart! Att man kan älska en serie så mycket. Att man kan le stort bara för ett tv-avsnitt. haha! Är jag 20 år eller? Ne, inte idag.

Herregud.









min tisdagseftermiddag

Såhär har jag spenderat eftermiddagen sedan jag kom hem och såhär ska den fortsätta se ut.
Myskväll för mig själv helt enkelt, välbehövligt.



Höst

Jag älskar höst, älskar regnet, älskar alla vackra färgerna. Finns inte mycket som är lika vackert som hösten. Jag trivs så otroligt bra nu helt enkelt.







en vanlig dag på kontoret



Blue Valentine

jag och Emilia besökte Röda Kvarn och såg en fantastisk film, Blue Valentine. Jag ville både gråta, skratta, le stort och skrika argt på filmen med jämna mellanrum. Den var både vacker och tragisk. 

Och min älskade vän gjorde kvällen, om möjligt, ännu finare.



Systerdag på Liseberg ♥

Jag och min söta syster Ellen åkte till Liseberg och hade en heldag, bara vi. Fint helt enkelt. 



vecka trettiosex


Veckan spenderades med en hel del jobb såklart, blandat med massor av vila. Huvudvärken släppte ju inte. Spenderade kvalitetstid med ljudböcker iallafall, och det är ju trevligt.

Fast blev bättre i slutet av veckan. Och jag klippte mig kort, väldigt kort, och jag känner mig som mig själv i det! Sedan var Emelie och Erik här och åt god mat, pratade till sent och sov över.  Erik fick inviga min nya bäddsoffa! 

Mitt färdiginredda gästrum/extrarum är så fint. ♥





Oskar Undevall ♥

Fick en underbar present på posten idag, från Minnesota. Från min fina fina vän Oskar. Och jag log det största leendet man kan le när jag öppnade paketet! haha, alltid James Dean, underbart!




Tack hjärtat. Du gjort helt klart min dag.
Älskar dig och saknar dig till tusen. ♥




kan inte somna.

typiskt. Har legat i soffan och vilat/sovit om vartannat i fyra dagar, så klart att jag inte kan somna nu när jag verkligen vill. Ska ju upp tidigt imorgon. Men ska försöka krypa ner under täcket med en ljudbok och se om det kan söva mig bättre....

För imorgon ska jag vara på benen igen, pigg nog för en dag på kontoret. Vill inte vara sjuk en dag till.

mysrummet


äntligen har jag köpt nya möbler och haft orken (trots dumma huvudvärken) till att göra iordning mitt extrarum. Och ååh vad nöjd jag är. Mysrummet. Om jag inte har sagt det innan så säger jag det nu... jag älskar min lägenhet!



















här sitter jag nu, mitt bland kuddarna. Och jag trivs som fisken i vattnet.
så fint så.

sjuk

ungefär som på bilderna nedan har mina dagar sett ut, sedan i onsdags kväll. Är trött på huvudvärken. Imorgon ska jag vara frisk så jag kan resa mig på nytt på måndag. hoppas.

Sålänge tröstar jag mig med mer film och mer äpple-paj-glass. Fast är ganska trött på det där med att sitta still, ensam, i soffan. Men okej, en kväll till då...



Ska försöka resa mig upp, utan att världen snurrar, om en liten stund och försöka få iordning på mitt extrarum som jag köpt fina möbler till ♥


feeling


"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did,
but people will never forget how you made them feel."

- Maya Angelou

Requiem for a dream


känslan i magen varje gång jag sett filmen är magisk. Fantastisk.

Emilia var iallafall här ikväll, och vi firade hennes födelesdag en kväll i efterskott. Vi lagade rotfrukter i ugnen och såg på detta mästerverket. Mysigt.