jag älskar dig




jag saknar dig allt oftare.
Saknar att, ibland när allt känns extra tungt, bara få gräva ner ansiktet i din päls och ha en trygg närhet.
Och jag saknar att, när allt känns extra bra, få promenera snabbt, med musik i öronen och dig vid min sida.
ja, människans bästa vän. Det kallas så av en anledning. Min bästa ♥



MPB07B


Tisdagskvällen spenderades på Brännan med gamla finaste gymnasieklassen.
Jag fick äntligen träffa människor som kanske inte är en del av varje dag eller ens mina närmsta vänner, men människor som får mig att le, som får mig att må bra som mig själv. Det är värt en hel del.

Ni är fina, och ja, jag saknar gymnasietiden liite. Jag erkänner det.







man kan sakna det minsta


Ibland kan man sakna de minsta sakerna. De som man bara tar för givet annars, som man aldrig lägger märke till.
När jag var hemma och hälsade på i måndags, så hade mamma skrivit en lapp till mig. Det stod bara 

"Skriv på här! Puss & Kram ♥"

Sådana lappar brukar ligga framme varje dag innan, där det stod någon om vad man borde göra under dagen, typ tvätta, diska, gå ut med hundarna osv. Och oftast blev jag irriterad på lapparna. Men nu måste man göra allt det där ändå, och då kan jag nästan sakna lapparna. Sakna att någon sa till mig att göra saker.

haha, töntigt. Men man uppskattar sådana där småsaker faktiskt, när de inte finns där längre...



Så jag skrev iallafall något litet tillbaka.


du måste leva för dig själv ibland


“Remember, if you ever need a helping hand, it's at the end of your arm.
As you get older, remember you have another hand: The first is to help yourself, the second is to help others.”
- Audrey Hepburn

puss

Var hemma hos familjen i Fristad igår. Var hundvakt och jobbade därifrån. Kändes väldigt skönt att promenera med hundarna på lunchen och bara ha en såndär "vanlig" dag igen, som innan.




Och jag blev lite förvånad när jag var hemma också, för pappa har visst tagit fram sin kreativa sida, med hjälp av Alicia, och köpt lite fina tavlor till hemmet. Jag tycker egentligen inte riktigt om när det blir sådär överklyschigt, men ändå. Och något som jag tycker är riktigt ocharmigt och faktiskt fult är sådanadär halvtjocka änglar, haha, men jaja.








Och juste, mamma har köpt den filten som jag velat köpa huur lääänge soom heelst! Åååh :( Lagerhaus är bra, men den borde hänga på min soffa. haha, iallafall så är den hur fin och mysig som helst. Massa färg!


Audrey Hepburn ska göra mitt badrum fint


Okej, Karliie kom hem från London igår, och jag och Erik fick ett fint kvällsbesök! Och han hade med sig fina presenter ^^ En färgglad skjorta till Erik och en fin tavla med fina bilder till mig. Audrey Hepbrun! Åh, jag blev överlycklig! ♥





Jag har, vilket jag nämnt tidigare, bestämt mig för att göra om i mitt badrum lite. Men kan inte riktigt fixa med det förrän helgen, men lite färg har jag iallafall därinne än sålänge. Men jag ska göra det mer "jag". :)





Färg får mig att le. Fint.


Det är som jag sa...jag älskar dig mer än oss.
Din lycka, hälsa och framtid är viktigare för mig än våran vänskap.
Jag hoppas att du kommer inse det.
Jag hoppas att du är stark nog för att förstå.
Jag tog iallafall ett stort, modigt och starkt steg.
Jag beundrar mig själv för det.
Jag tänker andas, för min egen skull. Och för din.

Fredagsmys med Emelie

Emelie kom hit och lagade mat till mig. Italiensk Pasta.
Vi pratade, såg på film, åt gott och hade en fin fredagskväll.

Du gav mig mängder av styrka.
Jag har verkligen saknat dig, saknat oss.
Och när jag höll dig i handen när vi satt i soffan och pratade, så visste jag.
Jag släpper inte denna vännen igen.
Jag förlorade dig en gång, och det var aldrig värt det.
Aldrig någonsin.

Jag älskade dig då och jag älskar dig nu.



vill ha vår, värme och mer ljus

Daniel Adams-Ray – Dum av dig


Denna låten är sommar, värme, Borås, Jobb, Vänner, Kärlek, Jönköping, Glass, Vin och massa annat fint.
Jag vill ha vår nu, värme och mer ljus.



nattlig kreativitet

Ja, jag älskar att sitta uppe på nätterna. Och just inatt har jag så mycket tankar i huvudet, så jag kan inte sova typ. Bättre att vara kreativ då. Så fixade om bloggen lite. Vet inte om jag är nöjd än, men fixar inte mer nu iallafall :)

Jag har lovat en sak som jag ska hålla nu, för min egen skull. Någonstans måste man välja vad som är viktigast, och jag tror att jag förstår vad som är viktigast för mig. Klumpen i magen var liksom ganska tydlig. Nu skriver jag i gåtor, men det är nog meningen, så ja. Men någon gav mig iallafall styrka ikväll, eller två personer gav mig mängder av styrka. Och imorgon kommer pappa på besök, för att jag bad honom, och då hoppas jag på mer styrka och lite fina och goda råd. Min pappa är bra.


Nu ska jag försöka sova, upp och jobba om några timmar. Fredagsmys sedan med Emelie.
Godnatt ♥




Jessi, älskling, jag tänker på dig.
Hela tiden, varje sekund.
Jag hoppas.

styrka


Emma & Alexandra ♥

Emma var på Sverigebesök från London, och vi tre hade finaste kvällen på väldigt väldigt länge. Snabbmat, Chips. Chokladpudding, kärlek, prat, skratt, tårar, kramar, pussar och bara massa fint. Jag älskar er, och allt känns så tryggt och bra med er. Ååh, Emma, kom hem igen och stanna! Vi behöver dig.












Kärlek.

Apelsinfärgat

Jag beställde en alla-hjärtans-dag-present till mig själv igår. Bra ursäkt till att slösa pengar ja! Inte för att jag behöver en ursäkt ;) men ja, haha!

I vilket fall som helst, så köpte jag en fiiin och färgglad inredningspryl till mitt badrum! :D ...ja, en toalettsits var det ja! haha, orange/apelsinfärgad! Underbart, mer färg tack! ^^





för min egen skull

Gick och lade mig typ megatidigt igår, somnade innan 21:30, och sov till 07:15 idag, skönt! Fast problemet är bara det att jag ändå är hur trött som helst. Mindre skönt! För mycket tankar, för mycket att fokusera på och för lite av mig själv i mitt eget liv typ. Jag borde göra något för mig själv typ, något som får mig att må bra, men har inte tid. Ironiskt! Men det fixar sig :) Ska nog ta tag i träningen på Actic idag iallafall, om jag orkar och vill i eftermiddag. Vore nog bra och skönt!

Man blir besviken på människor ibland. Men samtidigt så får det mig att inse saker. Tråkigt men sant. 

Emilia gjorde mig glad igår iallafall, fin fika och massa prat. Det behövdes. Och Oskar ringde, också fint. ♥




Nu ska jag ägna min fulla uppmärksamhet åt jobbet i 8 timmar! Det är helt okej det med! ^^


Ha en fin dag!

i takt med dina hjärtslag

Jag älskar dig.

Hem, Saltlakrits och glänsande hundögon

Ja, bor lite hos familjen, är hundvakt på dagarna. Åker dock hem imorgon igen. Men det känns ganska bra att hälsa på. Känna sig lite som hemma här igen. Men jo, jag längtar hem till mitt, skönt! 




Denna saltlakritsen måste vara den godaste i hela världen. Åååh, ätit en halv burk nu typ. Men jag är tyvärr inte den enda som gillar dom. Baily har lurat ifrån mig typ 10. Glupsk hund.

Nu ska jag försöka sova. Om jag kan kravla mig upp i översängen på Alicias våningssäng vill säga. Får väl se. Godnatt ♥

James Dean, 80 år ♥

Idag fyller min största inspiration 80 år. Finaste James Dean. Så då kommer vi till frågan, varför är han min största inspiration och varför har jag överhuvudtaget fastnat för honom? Förrutom det faktum att han är så otroligt fin och bra då!




Okej, den allra första filmen jag såg med James, var "Ung Rebell", hemma hos Anna. Vi gick i 7an och vi åt mängder av ostbågar. Jag tyckte så otroligt mycket om filmen, och James var så snygg naturligtvis. Men det var liksom sättet han agerade på, han fick allt att kännas så "på riktigt", som om han verkligen kände allt det där som han spelade att han kände. Jag kände med honom.

Sedan, dock något år eller två senare så såg jag "Öster om Eden", och där var det. Det var då som jag fastnade. En av de finaste och bästa filmerna som gjorts någonsin, och det är allt tack vare James Dean. Han gör rollen så otroligt bra, fantastiskt! Fäller alltid några tårar när jag ser filmen, och precis som jag beskrev innan, allt kändes så "på riktigt". Och när jag började intressera mig mer för James och hans liv, utöver filmerna, så började jag förstå varför allt med honom blev så verkligt. Varför han var så mänsklig.




(Information tagen från biografier, dokumentärer etc.)

När James var liten, så stod han sin mamma väldigt nära. Han far var närvarande, men de stod inte varann så nära. Mamman dog i cancer när James bara var nio år och dödsfallet tog honom väldigt hårt. Winton Dean, som hade det svårt med sina känslor för sin son sände iväg honom för att bo hos sin faster på en farm i Fairmount, Indidana istället. Förlusten av modern och den dåliga kontakten med pappan sägs ha påverkat James Deans självförtroende och hela hans sätt att se på livet och människor. 


"He was very afraid of being hurt. He was afraid of opening up in case it was turned around and used against him."
- Elizabeth Taylor


Ja, han blev helt enkelt rädd för att lita på människor kom därför sällan nära någon. Och han hade väldigt mycket känslor inom sig, efter allt som hänt i hans liv, och det skulle göra honom till en icon och en fantastisk skådespelare. Det är här som han inspirerar mig som mest. Jag vet att jag själv kan vara extrem med mina känslor och så ibland, eller ärlig är ett bättre ord. Jag tycker om att uttrycka mig i känslor. James gjorde likadant, han använde sig av sina känslor i sitt yrke som skådespelare. Han använde sig av allt han varit med om i livet, i sina filmer. Det var bl.a. på grund av sina känslor kring sin pappa som gav honom rollen som Cal i "Öster om Eden". Det sägs att när han kom in och skulle "provspela" för rollen, så sa dom att "han är Cal". Och den rollen är klart hans bästa, och det är min absoluta favorit. 



Denna scenen togs dock bort från den färdiga produktionen. Men jag gillar den.


Kort sagt, han använde sig av sina mest kämpiga upplevelser, sina känslor, och gjorde det till något riktigt bra. Det inspirerar mig. Hela James inspirerar mig. Han är som någon typ av trygghet för mig. När jag ser en film med honom, läser om honom eller bara ser honom, så inspireras jag till så otroligt mycket, och det gör mig trygg i mit själv. Han ger mig mer färg liksom, trygghet. Haha, låter jättetöntigt när jag skriver det såhär, men så är det. Så känns det iallafall. Det är fint, hur en människa kan påverka en så mycket, bara genom att själv leva sitt liv och bara vara sig själv. 

Och idag har han inspirerat människor runt om i världen i 80 år, eller kanske inte riktigt när han var så liten, men ja, nästan.  ^^ Och han har varit död i 56 år, och varit en stor legend sedan dess. 


"Without James Dean, the Beatles would have never existed." John Lennon

"James Dean was a genius." Elvis Presley

"It's a good thing Dean died when he did. If he'd lived, he'd never have been able to live up to the publicity." - Humphrey Bogart

"All of us were touched by Jimmy, and he was touched by greatness." - Natalie Wood


Okej, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst här. Men ska sluta nu, haha. Så ja, iallafall, Grattis James ♥

Inspiration

Kunde inte somna inatt, så låg uppe till 3 inatt och kollade på massa fina inredningsbilder. Ååh, så mycket jag vill göra! Men ja, pengar och ny lägenhet krävs först, men sen så ska jag försöka lägga mer tid och energi på inredning, underbart! :D

Får göra det bästa av situationen sålänge, ska fixa om lite i badrummet, göra det finare, mer personligt och fint. Ska försöka få tid till det nästa vecka :)













Recept på en söndagskväll.


Mozarella- & fetaost-mackor med tomat och salladskrydda.
A-fil med nötter, hallon, banan och mörk havssalts-choklad.
Blåbärs-te.
Romeo & Juliet

Där har ni ett fantastiskt bra recept på en söndagskväll ♥








mellanslag punkt .

Har haft en fin helg med fina vänner. Emelie sov här i fredags. Vi drack vin, pratade, skrattade högt åt något roligt, knepigt och ja...haha..därav min fina döpning av detta inlägget. Det var iallafall en fin kväll, och jag har saknat min fina vän massor ♥

Lördagen spenderades med Emelie, god frukost, film, Erik, god lunch, lite bilresa och slutligen mer film och god mat med Erik! Somnade i bästa vännens famn, och det är bland det tryggaste i hela världen. Drömde dock en massa mardrömmar inatt, om katter, jobbet och familj. Det var skrämmande, jag brukar inte drömma mardrömmar alls ofta, så usch. Men Erik hade gjort frukost sen på morgonen, så det gjorde det betydligt mindre skrämmande och mer mysigt och fint! 

Jag missbrukar ordet "fint", jag vet. Men jag gillar det, fint ord. haha, men ja, lite småtöntigt. 




Choklad

Tänkte att jag skulle visa hur håret blev. Jag är nöjd! Jag älskade mitt röda hår, men kul med lite förändring, och så stor skillnad är det inte ens ^^


Nu ska jag åka iväg med Erik och Emelie lite. Hålla Erik sällskap i bilen, haha. Sedan blir det Sushi, vin och film för min och Emelies del. Mysfredag ♥

jag vet vem jag är när jag är hos dig


nu tror jag att jag vet vad trygghet innebär.






du får mig att må bra

Vill tatuera mig igen. Men kan inte bestämma mig exakt vad, så det får vänta. Har tankar och idéer, men nej, måste vara säker, så ja. Gör en liten mindre förändring så länge och färgar håret i en ny färg..imorgon! ^^ Emelie får hjälpa mig, för hon kommer hit och har fin myskväll med mig ♥


Varit och tittat på LBS-fotoutställning. Och jag blir iallafall typ stolt över alla, för att det är LBS och det är fint :) och saknat varje dag! Fick äntligen krama om Alexandra igen också och le åt allt hon säger. Det finns människor som får allt att kännas så enkelt, fint och värdefullt, bara genom att öppna munnen eller le snabbt. Du får mig att må bra ♥

Annars har jag bara jobbat hela dagen lång, vilket också är helt okej! Men nu ska jag krypa ner i sängen med en kopp te och en disneyfilm, Bambi tror jag. Så godnatt.



Enough for now


Breathing comes in pairs
Except for twice
One begins and one's goodbye





Bästa kvällen

Igår var den bästa kvällen på väldigt väldigt länge. Och allt som behövdes var min fina Jessi, en svensk komedi och god mat. Har inte skrattat så mycket på evigheter! hahaha, vi skrattade högt i över två timmar. Och jag älskar svensk film. Och min älskling ♥




Bästa kvällen och finaste Jessi ♥
Den kvällen som denna bilden togs var också en av de finaste.
Du och jag. Bara vi två, och vi satt vid vattnet och pratade i timmar. Finast.