Fetaost & Olivbröd
Jag och Erik bakade ett jättegott bröd igår. VI bakade! Måste göras oftare, haha, blev iallafall hur gott som helst!



Här är receptet:




Här är receptet:
Ingredienser
- 12 g färsk jäst
- 3 dl kallt vatten
- 1 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- ca 5 dl vetemjöl special
Fyllning
- 300 g svarta oliver
- 200 g fetaost
- 1 kruka basilika
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen är löst. Tillsätt salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Jäs degen övertäckt med bakduk i kylskåp ca 2 timmar.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en fyrkant ca 30x45 cm. Smula över osten, lägg på oliverna och basilikablad. Rulla ihop degen, lägg den på plåten med skarven ner och forma till en krans. Skär några snitt i kransen med vass kniv. Jäs ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Kommentarer
Trackback